Blog

Как, защо са използвали кристалите преди векове и продължават да се използват, и сега за лечение и привличане на най-съкровените желания чрез набиране на естествената сила на кристала?

pexels-castorly-stock-3725742

Зад всяко наше желание стои енергия с определена честота и вибрации във Вселената. Кристалите излъчват собствена енергия имат способността да променят вибрационния резонанс действайки като енергийни усилватели – очистват пространството, когато ги носим или поставим на определено място в стая, можем да създадем безопасно място, където да живеем, обичаме, работим и играем.

Камъните са част от дивата природа.

Минералите са се образували в земята (скалата) в продължение на векове, набирайки естествена сила, така че с право могат да бъдат наречени природни лечители.

Ето защо холистичните лечители използват кристалите за лечение и промяна на вибрацията на телесните клетки и енергийни центрове. Тайната им сила е била понятна още на древните цивилизации. Някогашните лечители са били наясно с лечебните им свойства и смело са прибягвали към тях.

В древни ръкописи са откривани предавани от поколение на поколение тънкости, как да се прилагат.

Така в продължение на хилядолетия минералите, скъпоценните камъни и кристалите са били използвани с цел да поддържат емоционалното, физическо и духовно равновесие на хората. Ето как са използвали енергийната мощ на кристалите в различните епохи:

1. Римляните ги слагали преди битка:
Амулетите и талисманите от кристал са били широко разпространени сред римляните. Те са били убедени, че кристалът подобрява здравословното състояние, пази войните по време на битките. Вярвали са, че кристалите сбъдват желания и привличат положителната енергия към тях.

2. Фараоните носели цилиндри с кварц:
Древните египтяни са вярвали в лечебните сили на камъните и кристалите. Те дори са погребвали мъртъвците като са слагали кварц на челото им, защото са били убедени, че с този акт ще спомогнат за безпрепятственото им преминаване в задгробния живот. Фараоните пък са носили цилиндри пълни с кварц, за да балансират енергиите в тялото си.
Има сведения, че Клеопатра е харесвала смарагдите и по време на упрвлението си е притежавала всеки изваден смарагд от мините в Египет.

3.Египетските танцьорки пък са слагали рубини на пъпа си, за да засилят очарованието и сексапила си. Мнозина египтяни са носели кристали в близост до сърцето си, защото са вярвали, че така ще привлекат любовта и вниманието на противоположния пол.

4. Слагали кристални корони върху главите си с убеждението, че така ще стимулират просветлението си

5.Китайците гонели болежки
чрез лечебната сила на кристалите включително кристалните връхчета на иглите при акупунктурата. Китайците практикуват тези лечебни практики вече над 5000 години.

6.Гърците са се натривали с натрошен хематит преди да влязат в битка. Те искрено вярвали, че енергията на хематита ще ги направи уверени и непобедими

7.В Индия гонели дисбаланса чрез лечение на емоционални и метафизични дисбаланси.
Според индийците, сапфирите носят проницателност, яснота и психическо равновесие, а ясписът – хармония и сексуална жизненост.

8. В древната японска култура гадаели по тях.
Японците узнавали какво им вещае бъдещето посредством кристално кълбо. Практика, която се използва и до днес от мнозина ясновидци. Японците вярват, че кристалните кварцови сфери символизират сърцe

Никой, не знае, как и защо хората започват да използват кристалите, но има доказателства, че са го правели от хиляди години. Древните са вярвали, че камъните са живи и си “поемат въздух” на всеки век-два, като много култури са смятали, че те са въплъщение на божественото. Продължаваме да откриваме невероятни камъни, като с редки изключения всички те са се родили дълбоко в земните недра. Въпросните изключения са резултат от “свръхестествени” събития, например фулгаритът, който е роден от светкавица, падаща в пясък.

Получените кристали са като дарове от боговете, а колко високо са ценени, можем да разберем от употребата на либийското злато в погребалните орнаменти на Тутанкамон.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Description
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Compare
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.