Blog

Как да изберем най-подходящият камък за нас?

viber_image_2023-07-04_15-29-40-542

Когато си купувате кристали, помнете, че най-голямото невинаги е най-доброто, нито най-красивият камък е най-мощният. Освен това изобщо не е задължително да търсите обработен камък. Макар от шлифованите камъни да се получават великолепни бижута и да са красиви на външен вид, необработените могат да бъдат също толкова мощни – зависи какво искате да постигнете с тях.
Опитайте се да намерите “подходящия за целта”, когато правите покупката си, и се съобразете с енергията на всеки отделен камък.
Успеете ли да почувствате камъка, значи той е предназначен за вас и когато сърцето ви почувства енергията му, значи сте избрали разумно.

Естествените амулети имат мощна сила и са в състояние да помогнат в трудни ситуации.

Всеки отделен камък въздейства духовно, кармично, върху околната среда, психологически, умствено, емоционално и физически, така че да сте в състояние да подберете правилния кристал за нуждите си. Ако не можете да намерите конкретна комбинация от кристали, ползвайте два отделни и ги помолете да обединят енергията си.

Много нови кристали имат изключително високи вибрации, които могат да доведат до мултиизмерно лечение и духовна алхимия, стига да се хармонизирате с тях. Може да отнеме известно време да свикнете с тези кристали, тъй като те наблягат на факта, че трябва сами да се излекувате и да свършите работата си в това измерение, преди да преминете към по-високо вибрационно ниво, което да приеме реално проявление в материалната равнина. Както повечето кристали, така и вашите ще действа като огледало на вътрешната ви енергия – може да ви шокира, ако не познавате личностните си характерни особености. За да разберете дали един високовибрационен кристал ще резонира с вас, подръжте го нежно и постойте с него в тишина. Тялото ви може да завибрира, докато се настройва към кристала, а може незабавно да бъдете пренесени в друго енергийно измерение, което означава, че кристалът ще взаимодейства с вас. Ако това не се случи, изберете друг, опитайте отново по-късно, когато вибрациите ви са се променили. Повечето високовибрационни кристали водят до физическа промяна бавно, ако изобщо повлияят на материалното ви тяло, защото първоначално те въздействат на по-фините нива на съществото ви. Ако високоизмерен кристал доведе до лечебна криза или катарзис, оставете го и подръжте опушен или кварц с хлорит между стъпалата си, за да стабилизирате енергиите си.

Кристали от рода на опушен елестиален кварц, квантово куатро или някой червен кварц възстановяват силата ви, ако физическата или психологическата ви енергия се е изчерпала. Розовите кристали подпомагат емоционалното упълномощаване със сила, както и доста други камъни. Белият елестиален кварц, аметистът, селенитът и някои други високовибрационни кристали упълномощават със сила на духовно ниво и са особено ефективни, когато са с формата на скиптър.

За да поемете силата на тези кристали, просто се отпуснете и подръжте подходящия камък 10-15 минути. Дишайте леко, оставете погледа си да се разфокусира и се оставете на енергията да проникне във вас, докато молите камъка си да възстанови силите си. Може да се заредите със сила и като носите посветен на вас кристал.

Повечето кристали работят удивително добре, когато са малки, особено ако са високовибрационни камъни, но понякога е нужен енергиен прилив от голям камък, за да се постигне определен ефект. Ако ви трябва енергията на голям кристал, но не можете да си го позволите или сте в движение, “заемете силата” му, като поставите по-малък камък върху по-големия и ги оставете да се хармонизират взаимно за около 15 минути. Малкият ще започне да черпи от енергията на големия независимо от разстоянието помежду им. Когато почистите малкия, се помолете очистването да се пренесе и върху големия.

Енергийното изчерпване се наблюдава, когато околната среда е подложена на геопатогенен стрес или електромагнитен смог. Поставянето на кристали в стаята или в пространството около вас неутрализира и очиства отрицателните енергии, прави мястото безопасно и свято, балансира го енергийно и го прочиства. То може да бъде “замърсено” и от отрицателни емиции, произхождащи от хората в него. Окачете голям хлоритен фантом или опушен елестиалс върха надолу в тоалетната за енергийно прочистване на цялата къща. Може да поставите и кристали, които да привлекат повече любов и благоденствие в живота ви или да подсилят съществуващите любовни емоции или семейни взаимоотношения.

Освен външните фактори на средата най-често срещаната друга причина за персонално енергийно изчерпване, са семейството, приятелите и клиентите.

Нуждаещите се хора се “закачат” към ефирните тела или физическите органи, за да се захранят. Наричаме ги психически вампири, като те могат да изпращат мисли, които да контролират постъпките ви. Ако енергията ви е на високо ниво, и чакрите ви са подредени и защитата на аурата силна, ще е доста по-трудно на отрицателните енергии, и контролиращите мисли да ви повлияят.

Най-лесният начин да повишите вибрациите си е да носите подходящ кристал, като запомнете, че преди употреба трябва да го очиствате и активирате, а пречистването му трябва да е редовно. Най-добрият начин да установите кой кристал да носите е чрез, веригата от пръсти или просто да изберете този, към който изпитвате най-силно привличане.

Кристалите имат много форми и повечето от тях днес носят имена, свързани с функцията им- канализиращи или ,, щедри” кристали.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Description
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Compare
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.