Blog

Задържаните емоции водят до завързвания на емоциите и блокаж във физическото тяло.

Screenshot

Как да се изчистим от „Емоционалният багаж“ , които ни тежи?
И “Как да се освободим от тревожност, гняв, притеснение и т.н…?” (Можете да прочете накрая на публикация) 

Първо е важно да разберем какво ни причиняват тези емоции:🌪️ 

Ако не успеем да се справим с емоциите си или не сме развили емоционалната си интелигентност.
Задържаната емоция, създава енергия,
която се „заклещва“ в нас и причинява ЦИКЛИЧНИ МИСЛИ, чувства, ДЕЙСТВИЯ, реакции и може да причини мускулно напрежение, болка или дори болест.

Проучване очертава механизма, по който чувствителността в тялото се свързва с определена емоция. Група финландски изследователи провеждат 5 онлайн експеримента със стотици участници с различен културен произход. Всички описват емоциите и каква точно чувствителност са предизвикали в тялото им.⬇️ 

1. Гневът💥 се усеща предимно в горната половина на тялото и засяга най-вече сърцето.
Най-вероятно това е причината за този невероятен порив да цапардосаме някого или нещо, когато сме разстроени. Емоцията се съсредоточава физически в ръцете, затова чувстваме нуждата да я освободим.

Гневът също така освобождава от тялото ни адреналин, който причинява стягане на мускулите и повишаване на кръвното налягане. Съществуват редица проучвания, които свързват това състояние с болести на сърцето и отслабване на имунната система.

2. Страхът и пренебрежението също засягат горната половина на тялото ни и сърдечно-съдовата система.
Страхът провокира производство на хормоните епинефрин и норепинефрин, които помагат на мускулите ни да се приготвят за физически действия

Тези хормони повишават активността на сърцето и белите дробове. И също като другите негативни емоции, постоянното чувства на страх може да доведе до хроничен стрес, който влияе на паметта и повишава риска от сърдечно-съдови заболявания.

3. Тъгата може да заседне в главата или в гърдите, а депресията – в долната част на тялото.

Според проучванията депресията води до физиологични промени в мозъка и може да доведе до главоболие и възпаления.Възможно е да загубите интерес към определени неща.

4. Тревожността се усеща най-вече в областта на таза.
Също като страха, тази емоция вдига адреналина и води до учестено дишане, което позволява на мозъка ни да се сдобие с повече кислород.Постоянното усещане на тревожност нарушава нормалната функция на тялото и отслабва имунната система. Това ни прави по-уязвими на външни влияния, вируси и болести.

През повечето време имаме чувството, че краката ни са студени, когато сме тревожни.

5. Завистта засяга гърдите и главата и може да доведе до проблеми със сърцето.Експертите описват завистта като сложно чувство, комбинация от страх, стрес и гняв. Това „зелено чудовище“ може да предизвика болести на сърцето, вдига нивата на адреналина и води до безсъние.

 6.Щастието и радостта шестват из цялото ни тяло.

Чувството на радост засягат мускулите на стомаха ни, засягат червата и пикочния мехур – оттук и изразът „пеперудки в стомаха“. 

Любовта и радостта освобождават от организма допамин и серотонин, хормоните на щастието, които ни помагат да контролираме настроението си.

  • Можем да изразим емоциите си по различен начин, но по-интересното е, че всяка емоция се усеща на определено място в тялото ни:
  • например почервеняваме, когато сме ядосани и може да ни свие корем.
  • сърцето ни боли, когато сме тъжни;
  • понякога имаме чувството, че  сърцето ни се пълни с радост.
    Нека осъзнато избираме и чистим от тялото и ума си, всичко, което не ни носи радост, щастие, въодушевите, т.н – високи вибрации.

Как да се изчистим от „Емоционалният багаж“ , които ни тежи?
И “Как да се освободим от тревожност, гняв, притеснение и т.н…?”.

  • Работата с емоциите чрез телесна практика и развързване на емоционален възел. Колкото повече години сме носили тази тежест повече работа изисква, но е ПОСТИЖИМО.
  • Изчистване на емоции придобити от родителите, бивш приятел/ка и т.н, методът на работа е чрез консултация и лична отработка.
  • работа с лична несигурност, страх, гняв, тревожно ст, вина и т.н

Автор Габриела Аврамова

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Description
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Compare
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.